2% za rok 2020

Vážené priateľky a priatelia včelári

Tak ako v minulých rokoch sa aj v tomto roku ZO SZV Levice uchádza o poukázanie podielu 2% alebo 3% zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb pre ZO SZV Levice, z ktorých ZO hradí niektoré nutné výdaje pre svoju činnosť(nájomné za prenajaté priestory atď.)
Postup je rovnaký ako v predošlých rokoch ale pre istotu uvádzam, že sú dve možnosti ako poukázať 2 alebo 3 percentá z podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby pre našu ZO.
1. V prípade že máte trvalé zamestnanie a chcete si urobiť daňové priznanie sami, vypýtate si od zamestnávateľa “Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch fyzickej osoby zo závislej činnosti………”. Na portáli finančnej správy si otvoríte elektronické tlačivo Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby. Ak máte iba tento jeden príjem tak je to
tlačivo typu “A”. Ak máte aj príjem z podnikania vypĺňate tlačivo typu “B”.
Pre ľahšiu orientáciu je tu link na elektronické formuláre v ktorých sú zapracované aj kontrolné mechanizmy pre ľahšie vypĺňanie
Pri vypĺňaní tlačív daňového priznania narazíte na oddiel “Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby podľa §50 zákona”
Ak napíšete do príslušnej kolónky sumu dane tak Vám ju okamžite prepočíta na 2% zaplatenej dane, alebo si ju vypočítate priamo z dane ktorú máte zaplatiť za príslušný rok .
Potom je už len potrebné vyplniť Údaje o prijímateľovi, ktoré sú nasledovné:
IČO: 001783490001
Právna forma: Občianske združenie
Obchodné meno (názov): Slovenský Zväz včelárov Základná organizácia Levice
Sídlo:
Ulica: Pri Podlužianke
Súpisné číslo :8
PSČ: 93401
Obec: Levice
Nezabudnite po vytlačení aj na podpis v tomto oddiely. Môžete alebo aj nemusíte začiarknuť súhlas zo zaslaním údajov prijímateľovi podielu dane.
2. Ak Vám robí daňové priznanie zamestnávateľ, vypýtajte si tlačivo “Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov” a podľa toho si vyplníte tlačivo “Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby”, kde v oddiely údaje o daňovníkovi si vypíšete svoje údaje a v oddiely Údaje o prijímateľovi zadáte vyššie uvedené údaje.
Tlačivo “Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby” nájdete na tejto web stránke:
Vyplnené tlačivá budeme mať aj v kancelárii ZO SZV Levice, do ktorých si už len doplníte Vaše údaje. S tým Vám vieme pomôcť ak nás navštívite na našej adrese v Leviciach Pri Podlužianke 8, kde Vám v našich úradných hodinách posledný pondelok v mesiaci od 15:30 do 16:00 pomôžeme s vyplnením “Vyhlásenia o poukázaní podielu…………”.
Ponúkame Vám aj možnosť odovzdať podpísané vyplnené tlačivo “Vyhlásenie o poukázaní podielu……” spolu s “Potvrdením o zaplatení dane  s príjmu” do schránky ZO SZV Levice, ktoré potom následne doručíme na daňový úrad. Posledný termín na odovzdanie tlačív je 30.4.2021, ale prosím nenechávajte sito na  poslednú chvíľu.
Tak isto uvítame poukázanie podielu zaplatenej dane aj od vašich rodinných príslušníkov, priateľov atď.